אשה ודמה

 

אשה = אש-יה

אשה, אדמה, ירח. האשה מחוברת אל העקרונות האלה בקשר עמוק השלוב פיסית, נפשית ורוחנית.

איכויות האשה כמו של האדמה הינן לטפח, לשמר, להכיל, להשתנות ולהתחדש, וכל זאת באופן רציף, מחזורי ומתמשך. להיות אשה בעולמינו היום זה אינו דבר קל. התמרון, הציפיות, ורצון המימוש האישי והקולקטיבי שלנו כנשים עומד פעמים רבות בסתירה תרבותית, תעסוקתית ואישית.

בתרבויות העתיקות והשבטיות מחזור האישה נחשב למקודש.

מחזור האשה – הטבע המחזורי שלנו הוא אחד הדרכים העמוקות והנגישות ביותר להתחבר למקור העוצמה הנשית. הביוץ והמחזור משתקפים אצל האישה כתהליך הבריאה והיצירה. הם מושפעים מהלבנה, ואצל נשים רבות שיא שיעורי ההתעברות מתרחשים בירח מלא, או יום קודם. במהלך ירח חדש שיעורי ההתעברות יורדים והדימום מגיע.

הירח שולט בזרימת המים של הים, האוקינוס ונוזלי גוף האישה ומשפיע על המוח ועל החלומות.

מחזור הווסת שולט גם על המידע והיצירתיות. בראייה סינית הכבד הוא האיבר אשר מאחסן את הדם ומשויך לאספקט הנפשי HUN – זוהי הנפש האינדיבידואלית האחראית על היצירה ועל החלומות.

נשים רבות מדווחות כי הן נמצאות בשיא ההתבטאות שלהן בזמן לפני הביוץ – הן מתמלאות בהתלהבות ורעיונות חדשים, חיוניות ותשוקה מינית, כמו הירח המתמלא.

מסיום הביוץ ועד לווסת מתחילה תנועה של הרהור עצמי ובדק בית פנימי. בזמן הזה נשים מכוונות אל הידיעה הפנימית ואל מה שאינו פועל בחייהן. בתשאול רפואה סינית ישנו דגש רב על התנהלות המחזור והווסת. אורך המחזור, תופעות קדם מחזוריות, זרימת הדם, צבע הדם ומרקם הדם כל אלו מספקים מידע רב על מצבה הפיזיולוגי והנפשי של האישה.

בזמן שלפני הדימום ובמהלכו אם נשים לב, החלומות שלנו יותר ממשיים ויש לנו גישה לחלקי התת מודע אשר זמין לנו פחות בשאר ימי החודש.

בתרבויות קדומות בהן תפקיד האישה כלל את היותה מרפאה, חונכת, ומנהיגה היה נהוג לתת מקום לנשים בזמן הווסת.

"האוהל האדום" הוא דוגמא אחת לכך. מקום בו נשים יוכלו לדמם בשקט אל האדמה, להתחבר את הפנימיות ולקבל תובנות חדשות לגבי המשך הדרך. מרחב זה משרת את הנשים ואת הקהילה. בחברה המודרנית מצב זה כמעט שאינו מתאפשר ועל כן עלינו למצוא רגעים של התחברות לגוף ולנשימה.

עד לפני 5000 שנה נחשב מחזור הווסת וגוף האישה לקדוש. נשים שקיבלו את הווסת שלהן נחשבו קדושות ומחוברות אל מימדים נוספים. כיום התרחקנו כתרבות מאוד מהלך הרוח הזה אך אנו לפחות יודעות שאנו לא טמאות או מלוכלכות ואין סיבה לבושה אלא להיפך! לגאווה עצומה שהתחברנו ליכולת הבריאה והיצירה- היכולת המקודשת ביותר שקיימת.

עבור נשים רבות הבגרות המינית והווסת הראשונה היו כרוכות בהשפלה ובבושה וכך כמו בדרכי אלימות ופחד היו אמצעי יעיל לשמור את הנשים "במקומן". רק נערות מעטות זוכות להכיר את מחזור הווסת כטקס חיובי של מעבר. התפיסה של קבלת המחזור החודשי כדבר שלילי יש בה מלבד העוול הגדול על כלי כה חשוב שאינו מנוצל, הפיכה למקור של בעיות העולות מכך שנשים רבות אינן מודעות לתהליך אשר מתחולל בגופן, לדפוסים שהתקבעו ואינם משרתים זאת. כל זאת יוצר עומס רב על המערכת הפיזיולוגית והנפשית יחדיו ומהווה גורם עיקרי לתסמונת הקדם וויסתית, לכאבי ווסת חזקים, כאבי ראש הורמונליים וכדומה.

תופעות קדם וסתיות – PMS:

התסמינים הגופניים השכיחים הם תפיחת הבטן והגפיים, גודש ו/או כאבים בשדיים, בחילות, עייפות מוגברת, גלי חום, הזעה מוגברת, כאבי ראש ודפיקות לב.
התסמינים הנפשיים השכיחים הם תחושת מתח וחרדה, דכדוך, נרגנות, אי-שקט ומצבי רוח משתנים במהירות.
התסמינים ההתנהגותיים השכיחים הם רצון להתבודד, תיאבון מוגבר, תאווה למאכלים מתוקים, נטייה לשכחה, בלבול, קושי בריכוז, שינוי בתשוקה המינית, נדודי שינה וצריכה מוגברת של אלכוהול ועישון.

אשה אינה אמורה לסבול מקבלת המחזור החודשי וישנן דרכים רבות לעזור לה.

דיקור סיני וצמחי מרפא הוכחו מחקרית וקלינית כיעילים בהתמודדות מול תופעות קדם וויסתיות, שיבושים במחזור ואי פריון.

 

השאר תגובה